Hotell och upplevelser

Vilken väg ska du ta?

Fem vackra vägar

Vacker väg

 

Att alltid färdas på samma vägar blir ofta tråkigt. Och det är ju också precis så bilfärder ofta känns – tråkiga. Men behöver det vara så? Är det alltid bara en transportsträcka eller kan resan vara något att njuta av?

Det är vi helt övertygade om! Det gäller bara att hitta de rätta vägarna. Vi kommer här att tipsa om fem stycken fantastiskt vackra vägar, kanske de vackraste i Sverige, som du kan ta nästa gång du är i de trakterna. Välj bort de stora vägarna så ofta du kan och färdas istället på mindre vackrare vägar. Då kommer du att njuta mer av resan.

Väg 70 mellan Leksand och Rättvik är en tråkig väg. Det tycker vi i alla fall. Därför rekommenderar vi er att istället ta vägen via Tällberg . Siljansbygden är då med dig hela resan och du kommer att få smaka på klassiskt svensk mark. Lanskapet är som hämtat ur skolboken. Till och med husen längs vägen är gjorda av timmer i röda och bruna färger. Är det på sommartid du färdas blir det hela ännu mer vackert. Siljan är dessutom otroligt vacker i solljus. Kanske känslan för ett dopp dyker upp? Du kan åka på denna vägen hur långt eller kort du vill i stort sätt. Den sammankopplas med väg 70 på många platser så det finns ingen nödvändighet till oro. Dalarna är vackert. Är du inte ofta i dessa trakter bör du givetvis ta denna chans att se landskapet på riktigt.

E6:an är en av Sveriges största vägar och mängden trafikanter på den är i stort sätt alltid hög. Många klagar på den tråkiga motorvägen och lika många går mista om något fantastiskt fint. Kommer du norrifrån och kör söderut kan du välja en fantastisk kustväg efter Tanumshede. Den går genom fina samhällen som Grebbestad, Fjällbacka och Hunnebostrand. Detta är mycket vackra vägar och för den som inte är van vid västkusten är detta ett måste.

I Småland finns många mysiga vägar att ta sig fram på. Om de dessutom slingrar sig igenom små, söta samhällen som Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge så blir det alldeles utmärkt. Det som dessa samhällen är kända för är sina glasbruk. Du känner givetvis till glasbruk som Kosta och Orrefors, men utöver dessa finns många andra. Hela tolv stycken för att vara precis. Här kan du stanna på många fina små affärer och köpa eller bara kolla på fantastisk glaskonst.

Ännu en stor väg i Sverige är E:4an. Befinner du dig på den och kan svänga av mod Nordingrå bör du absolut göra detta. Här finns en fantastisk väg som är ovanlig och annorlunda att färdas på. Detta beror på den häftiga höjdskillnaden. Det finns dessutom många vackra platser att besöka, där Mannaminne och Villa Fraxinus är två välbesökta sådana.

Linnéleden, eller väg 600 som den också kallas och egentligen heter, är en fin väg du bör köra på någon gång i ditt liv. Planerar du att åka på väg 23 melan Älmhult och Möckeln så kan du skippa detta och istället satsa på Linnéleden. Vägen är bara 2 mil, men det finns mycket att se och många stopp att göra längs vägen! Bland annat är det här Carl Von Linné föddes och detta ställe går att besöka.

Det finns många fler fina vägar i detta avlånga land. Är du intresserad av att köra på dem bör du leta efter vägmärket som visar just på turistvägar. Det är en vit blomma på brun bakgrund. Om man istället för att stressa fram längs vägarna, och endast se resan som en transportsträcka, satsar på att uppleva något längs vägen kan man vara med om mycket fina tilfällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*