Hotell och upplevelser

Vilken väg ska du ta?

Liseberg

Liseberg

Vet du vad som var Sveriges största turismål? Det är inte Åre, som man kan tro, eller huvudstaden Stockholms turistvänliga ställen. Det är faktiskt nöjesparken Liseberg i Göteborg på västkusten.

Sedan 1923 har Liseberg tagit emot förväntansfulla människor för en heldag i glädjens tecken. Det finns otroligt mycket saker att göra på denna nöjespark.

Alla olika slags attraktioner du kan tänka dig. Flumride och Kållerado som ger dig en blött och spännande stund, Atmosfear som är Europas högsta fritt fall, Kanonen som är en berg- och dalbana där du skjuts iväg i en hiskelig fart, Balder som är en enorm berg- och dalbana gjord i trä och den mest påkostade berg- och dalbanan i Lisebergs historia – Helix.

Helix är årets stora nyhet och det är inte vilken nyhet som helst. Med en topphastighet på 100 km/h känns det nästan som om man flyger. Dessutom är höjdskillnaden 52 meter vilket gör att det känns som om du flyger upp och ned. Det är en mycket lång attraktion, till skillnad från Kanonen och till och med Balder. Under hela 2 minuter och 10 sekunder pågår turen och du hinner på den tiden åka 1,38 kilometer. Det finns två stycken accelerationer, 4,3 G-krafter, du är tyngdlös hela tre gånger under turen och det är inte mindre än sju stycken inversioner intryckt, det vill säga upp- och nedgångar. Vågar du åka?

Förutom alla dessa fantastiska attraktioner finns det mycket annat att göra på denna nöjespark. Främst är det nog den stora utomhus-scenen som lockar enormt mycket folk när stora artister spelar och sjunger där. Parken är mycket barnvänlig och det finns något för alla åldrar här. God mat och dryck samt konferensmöjligheter är också några nyckelord i Lisebergs stora koncern.

Och för all del, glöm inte att besöka Liseberg under december månad. Då har det öppet under en helt annan form. Jul på Liseberg har blivit en succé och är numera Sverige största julmarknad. Otroligt mysigt med all dekoration.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*