Hotell och upplevelser

Vilken väg ska du ta?

Golf är meditation

Golf

Golf är väldigt olik de flesta andra bollsporter. I t.ex. fotboll, basket och handboll är målet att på en begränsad tid ta så många poäng som möjligt åt det egna laget. Man måste ha ett bra samarbete på plan och var och en ska vara stabil på sin position. Golf däremot är ytterst individuell. Du har ingen tidsbegränsning, även om det är skönt att vara klar innan det blir mörkt och målet är det motsatta; nämligen att få så lite poäng som möjligt.

En förmiddag på golfbanan är som meditation. En lång promenad för de som inte har tålamod med endast långa promenader. Det är ytterst avkopplande och är för många en avkopplande stund med frisk luft och chans att återhämta sig efter en tuff vecka.

Golf kräver dock en hel del utrustning. Grundläggande saker som klubbor och golfbollar, men också golfväska att transportera det i på banan och även handskar och skor. Allt är inte absolut nödvändigt och som nybörjare räcker det att börja med ett begagnat sätt.

Många spenderar stora summor varje år på att köpa ny golfutrustning. ”Den där nya drivern skulle göra underverk för mitt spel.” Sanningen att säga är att den mesta utrustningen utvecklas inte så mycket på ett år. Det enda som du garanterat behöver fylla på med och som du verkligen behöver för ditt spel är golfbollar. Utvecklingen går dessutom otroligt snabbt och skillnaden mellan en bra golfboll och en billig hård är enorm, även nybörjaren märker skillnad.

En variant för den som inte har en specifik favoritboll, eller som inte vill lägga en förmögenhet på bollar som bara kommer att skjutas bort i alla fall, är så kallade Floridabollar. Många banor har olika typer av vattenhinder för att öka svårighetsgraden och det är inte konstigt att det samlas en del bollar på botten. Namnet Floridabollar har de fått föra att det var i Florida som man började dyka efter dessa. De säljs sen vidare till ca 30% av nypriset. I vissa fall sorteras de även efter vilket skick de är i och vilken modell. Men annars får man ta vad man får.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*