Hotell och upplevelser

Vilken väg ska du ta?

Till toppen med topptursbindningar

Häromveckan var jag på topptur och förstod då hur viktigt det var med rätt utrustning, så som topptursbindningar. Jag hade varit på topptur tidigare, men då hade jag inte i närheten lika bra utrustning tillgänglig som jag hade senast. Det är svårt att förstå skillnaden mellan vanliga bindningar och topptursbindningar när man inte har testat det sistnämnda. Hela upplevelsen blir annorlunda eftersom allting går så pass mycket smidigare och enklare. Man får mer tid att njuta och mer tid att fokusera på det man verkligen vill fokusera på.

Det var inte längesen jag aldrig hade hört talas om topptur och inte visste vad för något, allt mindre vad topptursbindningar eller någon topptursutrustning överhuvudtaget var för något. Det var en vän till mig som introducerade det när vi träffades i fjällen. ”Det bästa som finns” kallade han det. Jag var klart skeptisk och ville egentligen inte slösa en dag på något annat än att åka utför. Men jag blev övertalad av hans passion och glöd. Vi tog en dag och begav oss ut på topptur och jag blev inte besviken.

Sedan dess har jag inte varit på många toppturer. Men längtat efter att gå igen. Häromveckan fick jag åter chansen och denna gång hade jag skaffat mig både topptursbindningar och andra tillbehör som behövs. Det var med samma vän som introducerade mig för toppturer som jag gick denna gång. Det blev en ännu mer lyckad dag än den första.

Har du aldrig testat att gå på topptur så måste du göra detta snarast möjligt. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Det är inte på något sätt en dag man slösar på att göra något annat än att åka utför utan snarare den mest berikande dagen. Viktigt att påpeka är dock att du inte bör göra detta själv. Ha alltid med någon som kan området och som varit på topptur många gånger tidigare. Det kan vara farligt att bege sig några för första gången. Att gå själv ska du inte ens fundera på. Och att ha rätt utrustning är ett måste. I alla fall är bra topptursbindningar något att satsa på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*